Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž

public://cover/cover_159706.jpg
Autor: 
Vašák Jaroslav
ISBN: 
9788074822193
9788074822193
Rok vydání: 
2015
Počet stran: 
290
Poskytovatel: 
Palmknihy
Serie_part: 
5
Vydavatel: 
Typ: 
Jazyk: 
Cena: 
49 Kč
159706
pap
epub
Anotace: 

Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus?
Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.
Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky.

Nové e-knihy k vypůjčení

public://cover/cover_417633.jpg
public://cover/cover_417632.jpg
public://cover/cover_417629.jpg
public://cover/cover_417626.jpg
public://cover/cover_417613.jpg
public://cover/cover_417606.jpg
public://cover/cover_417583.jpg
public://cover/cover_417584.jpg
public://cover/cover_417568.jpg
public://cover/cover_417569.jpg
public://cover/cover_417570.jpg
public://cover/cover_417564.jpg

Nové audioknihy k vypůjčení

public://cover/cover_417602.jpg
public://cover/cover_417603.jpg
public://cover/cover_417560.jpg
public://cover/cover_417228.jpg
public://cover/cover_417185.jpg
public://cover/cover_417171.jpg
public://cover/cover_403766.jpg
public://cover/cover_402767.jpg
public://cover/cover_402744.jpg
public://cover/cover_403287.jpg
public://cover/cover_416550.jpg
public://cover/cover_414159.jpg