Staročeské umění kuchařské

Autor: 
Zíbrt Čeněk
ISBN: 
9788072724000
9788072723539
Rok vydání: 
2011
Počet stran: 
592
Poskytovatel: 
Palmknihy
Vydavatel: 
Typ: 
Jazyk: 
Cena: 
49 Kč
167831
pap
pdf
Anotace: 

V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat. 

Nové e-knihy k vypůjčení

public://cover/cover_420705.jpg
public://cover/cover_209609.jpg
public://cover/cover_179948.jpg
public://cover/cover_2246.jpg
public://cover/cover_339536.jpg
public://cover/cover_335539.jpg
public://cover/cover_184546.jpg
public://cover/cover_184933.jpg
public://cover/cover_200000.jpg
public://cover/cover_201347.jpg
public://cover/cover_201886.jpg
public://cover/cover_180152.jpg

Nové audioknihy k vypůjčení

public://cover/cover_206660.jpg
public://cover/cover_354357.jpg
public://cover/cover_206712.jpg
public://cover/cover_206633.jpg
public://cover/cover_206725.jpg
public://cover/cover_206688.jpg
public://cover/cover_206550.jpg
public://cover/cover_206721.jpg
public://cover/cover_206748.jpg
public://cover/cover_206597.jpg
public://cover/cover_206691.jpg
public://cover/cover_206585.jpg