Staročeské umění kuchařské

public://cover/cover_167831.jpg
Autor: 
Zíbrt Čeněk
ISBN: 
9788072724000
9788072723539
Rok vydání: 
2011
Počet stran: 
592
Poskytovatel: 
Palmknihy
Vydavatel: 
Typ: 
Jazyk: 
Cena: 
49 Kč
167831
pap
pdf
Anotace: 

V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat. 

Nové e-knihy k vypůjčení

public://cover/cover_417718.jpg
public://cover/cover_417719.jpg
public://cover/cover_417720.jpg
public://cover/cover_417711.jpg
public://cover/cover_417709.jpg
public://cover/cover_417691.jpg
public://cover/cover_417692.jpg
public://cover/cover_417571.jpg
public://cover/cover_417484.jpg
public://cover/cover_417390.jpg
public://cover/cover_417375.jpg
public://cover/cover_375693.jpg

Nové audioknihy k vypůjčení

public://cover/cover_417228.jpg
public://cover/cover_417185.jpg
public://cover/cover_417171.jpg
public://cover/cover_402643.jpg
public://cover/cover_362827.jpg
public://cover/cover_416872.jpg
public://cover/cover_416398.jpg
public://cover/cover_416418.jpg
public://cover/cover_416420.jpg
public://cover/cover_393750.jpg
public://cover/cover_392622.jpg
public://cover/cover_394674.jpg