Storytelling v praxi

SLOVOSLET 2024

Storytelling v praxi - MgA. Martin Hak 

Úterý 15. 10. 2024 16:00 - 20:00 

Společenský sál ŠK. Zdarma pro přihlášené. Kapacita 12 účastníků.

 

Dílna je ochutnávkou několika vybraných technik pro práci s příběhem nebo jeho částmi ve škole i doma. Určena je hlavně pedagogům a dále všem, které zajímá práce s příběhy. V první kratší části si fofrem odpovíme na otázky "Co je a co není živé vyprávění příběhů?" a "Co to umí?" Ve druhé delší části si pak vyzkoušíme některé techniky vypravěčského řemesla. Čeká nás např. šest přístupů k řešení zádrhele, dva druhy uzlů, kterými drží příběhy pohromadě, technika vloženého příběhu, stvoření postavy, ... Na hloubání i spoustu svěží bžundy se těší vypravěč a učitel vyprávění Martin Hak!

 

Probíhá v rámci projektu MAP IV ORP Strakonice, reg. č. cz.02.02.xx/00/23_017/0008424 jako program pro pedagogy Slovoslet: Storytelling ve výuce.

 

Dílna je zdarma, podmínkou je přihlášení na slovoslet@seznam.cz

 

MgA. Martin Hak - absolvent JAMU, profesionální vypravěč. Vede kurzy, dílny i osobní tréninky zaměřené na vyprávění nebo obecněji na práci s příběhem. Pracuje s rodiči, učiteli, knihovníky, s lidmi, co vedou lidi, s divadelníky, psychology, básníky, lektory či faráři. Věří, že příběh a jeho živé vyprávění je tím nejúžasnějším dorozumívacím prostředkem a že vypravěčské řemeslo je tu pro ty, které dorozumívání zajímá víc než komunikace.

 

 

Datum: 
Úterý, Říjen 15, 2024 - 16:00 - 20:00
Místo konání: 
Společenský sál ŠK